Training Data-logger

Algemeen: HBO (plus) werk/ denk niveau. Analytisch sterk, ervaring en kennis van communicatie en informatie structuren (Processen). Proactief en sterk proces/logistiek gericht.  

Functieomschrijving

Data-logger binnen het CMT (Crisis Management Team) is de schakel binnen de dynamische Arena van kritische processen voor, tijdens en na een Disruptie binnen een organisatie en maakt deel uit van het centrale samengestelde team als vaste functionele/operationele taakrol  Deze rol omvat niet enkel de reactieve logging, maar ook de proactieve opvolging en de control van de genomen beslissingen. De Functie/rol is geplaatst binnen de effectieve werking van het CMS (Crisis Management Systeem)

Door de specifieke eigenschappen van de Data Logging rol functioneert het Crisis Management Team op basis van actualiteit, optimale en accurate gegevens ontsluiting en vastlegging van de prestaties en draagt tevens belangrijk mee aan de punctualiteit van het proces.

De dagelijkse verantwoordelijkheid is om in samenwerking met het Crisis Management Team als rolinzet betrokken te zijn bij de continuïteit en weerbaarheid van de organisatie tijdens (on)voorziene omstandigheden. “Knowing The Organisation” is daarbij voorwaarde.

Doelstelling

Met de training ‘Data-logger’ leert u in één dag de basis principes van crisismanagement. U verkrijgt inzicht en vaardigheden in de rol en de verantwoordelijkheid van de data-logger. De training biedt u naast theoretische kennis, vooral ook inzicht in de praktische vaardigheden welke van essentieel belang zijn om als data-logger binnen een crisisteam optimaal te functioneren.

Inhoud

Bewustwording en kennis van de extreme hoeveelheden informatie, die met ongekende snelheid vanuit diverse kanalen, zenders, media etc. naar een crisisteam komen. Structuur en methodieken om hiermee om te gaan binnen de verantwoordelijkheid als data-logger met daarbij aandacht voor de persoonlijke ‘sterktes’ en ‘zwaktes’. Daarnaast worden realistische crisissituaties nagebootst, waarbij theorie in de praktijk wordt toegepast (oefening).

MAIL BCM ACADEMY  of bel: 0341- 41 09 14